Nationale Autopas

Alle gebruikte auto's met BOVAG Garantie worden geleverd met het NAP Tellerrapport van de RDW, waarmee u inzage krijgt in de kilometerhistorie van de auto. Het Tellerrapport maakt duidelijk of een tellerstand van een gebruikte auto logisch verklaarbaar is.

Sinds 1 januari 2014 is er een nieuwe wet van kracht. Hierin is geregeld dat het registreren van tellerstanden verplicht is en het terugdraaien van tellerstanden of het adverteren daarover strafbaar. De RDW beheert vanaf die datum de database met tellerstanden; dat was sinds 1991 een taak van de Stichting Nationale Auto Pas (NAP). Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland, dus ook alle bij BOVAG aangesloten autobedrijven, zijn met ingang van januari 2014 wettelijk verplicht tellerstanden te registreren van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg). Dat gebeurt onder andere bij reparatie en onderhoud, APK, in- en verkoop, schadeherstel en taxaties.

Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. In samenwerking met NAP werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden.
Op occasionsites zijn auto's met een NAP Tellerrapport herkenbaar aan het NAP Weblabel.

Meer informatie over het NAP Tellerrapport vindt u op www.autopas.nl of www.rdw.nl/tellerstanden.